« Bloch's "Avodath Hakodesh", Montreal, Canada, Mar 30, 2009 | Main | "Good for the Jews?," Washington, DC, 30 Mar 2009 »

Nussbaum - Smidl - Ougaard, Copenhagen, Denmark, 30 Mar 2009

Nussbaum-Smidl-OurgaardNussbaum - Smidl - Ougaard

Klezmerkoncert på Fr.berg
TID : Mandag d. 30. marts kl. 20:00
STED : Byggeriets Hus, Godthåbsvej 33, 2000 F
(Entré kr. 60,-)

Endnu engang byder trioen på markant verdensmusik med sjæl og energi. Harmonikaspiller Øyvind Ougaard lægger bunden og er derudover mest en biperson. Men de to øvrige er et par markante kvinder, der er musikal-ske til fingerspidserne, og som samtidig ved alt om, hvordan man får stem-ningen helt op under taget.

Channe Nussbaum synger og styrer hele forestillingen, mens Mette Smidl spiller violin, så englene synger. Og begge er de helt ubeskriveligt indtagende, så det er vel egentlig ikke så underligt, at de rundt omkring i byen går under betegnelsen ”Copenhagen Klezmer Queens”.

Klezmermusikken er en urgammel men sprællevende musikform, som helt tilbage fra 17 og 18-hunderedetallet er blevet praktiseret af de østeuropæiske, jødiske spillemænd, der ernærede sig som omrejsende festmusikere. Alle stemninger sættes i kog, lige fra de melankolske og indfølte ballader, hvor selv de største og stærkeste buldrebasser på herresiden kan risikere at få en tåre i øjenkrogen, til de fyrige spillemandsnumre, hvor det gælder om at holde på hat og briller.

Trioen melder sig parat til at give den én over nakken, og dermed kan det hele hurtigt udvikle sig til en medrivende aften, hvor gnisterne vil fyge på det ellers så elegante spillested, -når alle følelser kommer i spil. Vel mødt til både kælen og karsk klezmer på Frederiksberg!

Post a comment

(If you haven't left a comment here before, you may need to be approved by the site owner before your comment will appear. Until then, it won't appear on the entry. Thanks for waiting.)